26-ти Февруари е дългоочакваната дата от почитателите на марката.
Според официална информация от Xiaomi предварителните поръчки стартират на 26-ти, а самите доставки ще започнат в началото на месец Март.
Новият Mi 11 имаше много силен старт в Китай, като обявените бройки за предварителни поръчки бяха изкупени буквално за минути.
Компанията също така потвърди, че скоро ще получим и нови цветови вариации на модела.

 Какво ново в Xiaomi Mi 11

Основната разлика с Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro е разбира се новият процесор Snapdragon 888, който използва 5 nm технология и е с впечатляващите 20% по-бърз от своя предшественик. Новото GPU Adreno 660 също е 40% по-бързо.

Тази комбинация ще е страхотна за всички "power" юзъри и геймъри.
Snapdragon 888 също така е доста по-икономичен от към ресурси и предстои да разберем, как се представя 4600 mAh-вата батерия на устройството.
Батерията е снабдена със супер бързо зареждане от 55W, което означава, че устройството ще се зарежда до 100% само за 45 минути.
Добрата новина е, че 55W-то зарядно е включено в комплекта на телефона.

Разбира се, не липсват и подобрения в дисплея!
6.81 инчовия извит Amoled екран, е вече с 10 битова матрица, тоест възпроизвежда до 1 млрд. цвята. Резолюцията му е QHD+ с поддръжка на 120 Hz, HDR10+ и невероятните 1500 нита яркост!

Xiaomi Mi 11 ще се предлага в Европа само в 2 версии: 8GB / 128GB и 8GB / 256GB, съществува и версия с 12GB оперативна памет, но за момента тя остава само за територията на Китай.

Камерите разположени в Mi 11 са три на брой: стандартна, ултра-широка и макро.
Стандартната камера е със 108 мегапикселов сензор, вероятно същия, който видяхме в още няколко модела на марката и знаем, че се справя прекрасно дори и при ниска осветеност.

Цената на която се очаква  да се предлага телефона в България е около 1600 лв.
За момента цветовите варианти ще са три: черен, бял и син.
Нашите предложения за аксесоари и калъфи за модела можете да разгледате тук - Xiaomi Mi 11