Android 12 официално завърши своите бета тестове вчера и скоро ще започне да пристига като актуализация на съществуващите телефони. Първи ще получат актуализацията собствениците Google Pixel. Те могат да го очакват през следващите няколко седмици. Това дава възможност на други производители да наваксат - ето и моделите на Xiaomi, които ще са първите смартфони с надстройка до Android 12 на компанията.

Естествено, това са моделите от водещата линия на Xiaomi Mi 11, Mi 11 Pro и Mi 11 Ultra. Ще разочароваме феновете на Mi 11 Lite, но засега няма информация за него. Също така, разпространението ще започне в Китай, така че някои местни варианти като 11X или 11i не са в списъка (на 11i и други модели се правят бета тестове, така че скоро трябва да получат и Android 12).

В допълнение към серията Mi, Redmi K40 Pro и K40 Pro+ ще бъдат в първата вълна от актуализации. Новият софтуер е подложен на вътрешно тестване. Няма определена дата за това, кога тестовете ще приключат, за да може новата версия на MIUI да бъде пусната за обществеността.

Междувременно съперникът Oppo ще пусне ColorOS 12 на 11 октомври, Realme избра 12 октомври за дата на стартиране на Realme UI 3.0. Според Google, Samsung, OnePlus, vivo и Tecno също имат телефони, които ще бъдат актуализирани до Android 12 по -късно тази година.