През 2016 PlayStation VR се появи на пазара.
Виртуалните очила работят с актуалната тогава конзола PS4 и от скоро са съвместими и с Playstation 5.
Поради остарелите спецификации, PSVR не може да предложи пълно изживяване на новата конзола.

Вчера Sony потвърди, че се разработва нов VR комплект за PlayStation 5. Компанията разкри няколко ключови подробности за устройството, но запази в тайна голяма част от основните характеристики.

За съжаление, компанията потвърди, че няма да видим VR слушалките на пазара преди 2022.
Което всъщност не е голям минус, тъй като все още много потребители не успяват да се сдобият с PS5.

В съобщението от Sony няма много подробности. Дори все още продукта няма официално търговско наименование, като просто го наричат „системата от следващо поколение VR“.
Като се има предвид, че оригиналът се казва PlayStation VR, най-вероятното име на продукта ще е PlayStation VR 2. Това обаче все още не е потвърдено.

Sony все пак потвърдиха няколко интересни неща за комплекта PlayStation 5 VR. Устройството ще се свързва с конзолата само с един кабел, което определено ще бъде много по-удобно от заплетената бъркотия от кабели на оригиналната система. Ще видим и нови контролери и те ще бъдат вдъхновени от DualSense контролера на PS5.
Това вероятно означава, че можем да очакваме същата хаптична обратна връзка на контролера PS5, което със сигурност ще допринася за по-добро изживяване при игра.

Освен тази информация обаче от Sony не изнесоха допълнителни подробности. Очакваме да научим повече за системата на PlayStation 5 VR, когато се доближим до 2022 година.